Матіос пояснив таємницю декларацій прокурорів "загрозою від бойовиків"

Головний військовий прокурор заявив, що "не тягне ситуацію в радянське минуле", а лише ратує за безпеку колег, які потрапили в поле зору бойовиків. Про це йдеться на сайті Правдиві новини

Необхідність закриття для публічного доступу електронних декларацій військових прокурорів і співробітників ряду інших держорганів продиктована тим, що проти них на тимчасово окупованих територіях «відкриті справи», і є небезпека тиску з боку бойовиків. Про це заявив на комітеті Верховної Ради з протидії корупції головний військовий покурор Анатолій Матіос, передає кореспондент liga.net.

За його словами, багато співробітників військової прокуратури брали участь в війні на Донбасі і тому потрапили в поле зору терористів.

«Як би не хотіли нас звинуватити в тому, що ми тягнемо ситуацію в радянське минуле, це не так. Ми хочемо просто забезпечити нам можливість спокійно виконувати нашу роботу. Ми не проти декларування, але у нас зараз ведуться бойові дії, і це необхідно враховувати», - заявив він.

Нагадаємо, 15 червня 2017 року, суд в Києві відкрив провадження проти Матіоса і Національного агентства з питань запобігання корупції. Позивач - організація Центр протидії корупції - просить визнати незаконним і скасувати постанову Матіоса про закриття даних е-декларацій чиновників підзвітною йому структури ГПУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення