"Меморіал" звинуватили у підриві конституційного ладу за виступ проти війни з Україною

 Комерсант

Міністерство юстиції РФ в ході перевірки міжрегіональної правозахисної організації "Правозахисний центр "Меморіал" "виявило в її діяльності підрив основи конституційного ладу в Росії і заклики до повалення влади і зміну політичного ладу в Росії".

Таке формулювання, міститься в акті щорічної перевірки російських структур реєстру іноземних агентів. Зокрема, експерти Мін'юсту РФ визнали, що загроза конституційному ладу опублікована на сайті "Меморіала" і міститься у цитаті у заяві однойменної міжнародної організації про те, що «дії Росії проти України підпадають під визначення агресії".

У Мін'юсті зазначають, що «Меморіал» стверджує, ніби російські військовослужбовці безпосередньо беруть участь у бойових діях на території чужої країни.

Ще один приклад стосується новини про вирок по «болотній справі", в якій співробітники "Меморіалу" говорять про сфабрикованість цієї справи. Член ради "Меморіалу" Олег Орлов назвав звинувачення Мін'юсту РФ абсурдним і політичним вмотивованим. В організації зазначили, що не обізнані про наслідки перевірки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення