Меньшов підтвердив, що передавав кошти на підтримку ОРДЛО

 Канал 112

Відомий російський кінорежисер Володимир Меньшов підтвердив, що передавав кошти на підтримку ОРДЛО

"Дійсно, я передав певну суму грошей для Донбасу, але я не хочу про це говорити, не хочу оприлюднювати. І мені шкода, що це набуло публічного розголосу. Щодо Служби безпеки України, то вони до мене не зверталися", - сказав Меньшов.

Про те, що режисер передав на користь Донбасу 1 млн руб. і ноутбук, 4 квітня повідомив на своїй сторінці у Facebook письменник Захар Прилепін і розмістив репост із вдячністю від імені "Медчастини батальйону спецоперацій номер 1".

За словами Прилепіна, Меньшов передав мільйон рублів і ноутбук "для допомоги Донбасу". Ці гроші, стверджує представник бойовиків, пішли на ліки та обладнання. Але в СБУ вважають, що терорист міг перекрутити інформацію.

У зв'язку з цим Служба безпеки України почала перевіряти інформацію про фінансування терористів "ДНР" російським режисером Володимиром Меньшовим. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає "Радіо Свобода".

Вона зазначила, що якщо ці гроші були спрямовані на фінансування організацій, визнаних в Україні терористичними, то це привід розпочати кримінальне провадження.

"Але якщо це було зроблено у вигляді гуманітарної допомоги для жителів Донецька - це інша справа. Тому потрібно ретельно вивчити це питання. Тим більше пропагандист міг написати одне, а насправді все було по-іншому", – сказала Гітлянська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення