Мер Дніпра дав прогноз, коли закінчать розбирати завали багатоповерхівки: нові відео очевидців

Унаслідок вчорашнього ракетного удару Російської Федерації по житловому будинку в місті Дніпро врятовано 39 людей, з них 6 дітей. Як повідомив президент України Володимир Зеленський, наразі відомо про загибель 25 людей.

"Станом на зараз врятовано 39 людей, з них 6 дітей. Загинули 25 людей, з них 1 дитина. Травмовано 73 людини, з них 13 дітей. Розшукується 43 людини", - повідомив голова держави.

Президент додав, що за попередніми даними, зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230 квартир.

Вже встановлено чотири намети ДСНС та два намети від волонтерів. Психологи надають допомогу постраждалим.

"Пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів тривають. Цілодобово. Продовжуємо боротися за кожне життя", - зазначив Зеленський.

Президент висловив співчуття всім рідним і близьким загиблих.

Мер Дніпра Борис Філатов, коментуючи ситуацію на місці влучення російської ракети до багатоповерхівки, спрогнозував, що завали закінчать розбирати десь о 3-й годині ночі.

"Сподіваємося, що знайдемо ще когось. Наші прогнози, що закінчимо десь о 3-й годині ночі. Потреб немає ні в техніці, ні в людях. Я бачив, як дніпряни власноруч розбирали завали та відтягували автомобілі", - розповів Філатов.

Нагадаємо, що 14 січня російські військові влучили ракетою у багатоповерхівку в Дніпрі, де мешкає понад 1,1 тисячі людей. Вибухом було повністю знищено одну з секцій будинку. Російські військові ударили по житловому будинку ракетою Х-22. Цю ракету спроектували ще в Радянському Союзі, щоб знищувати морські угруповання та авіаносні групи.

У Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України наголосили, что у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони.

"Маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність – до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів. Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі", - пояснили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

У мережі з’явилось відео моменту прильоту до будинку зсередини. Двоє дітей просто грали у своїй кімнаті, знімаючи відео.

Так виглядали перші секунди після вибуху:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення