Мер Ірпеня: я чесно заробив на свої квартири

 Лівий берег

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявив, що чесно заробив на свої 67 квартир, що їх він задекларував ним, і опублікував квитанції про сплату ним податків.

Про це йдеться у зверненні Карплюка у фейсбуці.

"Балотуючись у мери 2014 року, я оприлюднив декларацію про свої доходи за 2013 рік і чесно показав усе належне мені майно. Мені не було чого боятися, адже я до того, як став мером, займався підприємницькою діяльністю - від рекламного бізнесу до будівництва житла європейського рівня. Я в повній мірі сплатив податки і досі зберігаю більшість квитанцій про сплату податків за всі роки. Таким чином, я створив додаткову вартість і поповнив місцеві бюджети на мільйони гривень. У декларації за 2013 рік було не тільки 67 квартир. Там були земельні ділянки, які я купив для здійснення будівельних проектів. Там були автомобілі і навіть мій мотоцикл", - зазначив Карплюк.

"А тепер увага. Я міг переписати всю свою власність на підставних осіб, як це роблять більшість українських політиків, і показати своїм виборцям "нуль". Але я був у цьому регіоні найвідомішим громадським діячем і підприємцем, мені довіряли прості жителі й інвестори. Тому я не пішов шляхом обману і показав свої доходи", - написав у своєму зверненні мер Ірпеня.

Карплюк зазначив, що йому пропонували опублікувати декларацію у спецвипуску "Ірпінського вісника" і нікому його не показувати, але він вирішив бути чесним і відкритим.

"Після того, як вона півроку була опублікована, представники руху "Чесно" "розшукали" мою декларацію на офіційному сайті чомусь саме перед місцевими виборами. І мене почали цькувати. Чим фактично? Тим, що я чесно показав чесно зароблене майно", - пише мер Ірпеня.

Він вважає, що претензії, які йому висувають за його декларацію, негативно позначаються на країні, тому що інші будуть побоюватися чесно декларувати свою власність. "Адже якщо ти чесно задекларуєш майно, то чекай на дронів над своїми будинками і на сюжети в новинних випусках телеканалів", - пише Карплюк.

"Якби я хотів написати це звернення одним реченням, то зробив би це так: вам не подобаються забезпечені люди - ви отримаєте країну без забезпечених людей!" - зазначив мер Ірпеня.

Також він заявив, що готовий підтвердити легальність своїх доходів, і виклав посилання на всі свої квитанції про сплату податків.

"Мій приклад можуть наслідувати всі чиновники від керівництва держави до депутатів сільрад і опублікувати квитанції про сплату податків до державного та місцевих бюджетів. Цікаво, чи багато хто з тих, хто сьогодні мене критикує, живе в маєтках, їздить в автомобілях, зможуть повторити мій крок", - написав Карплюк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення