Меркель попередила про можливу війну на Балканах

 Lenta.ru

Канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила про те, що на Балканах може початися війна у випадку, якщо країни-члени ЄС закриють свої внутрішні кордони для мігрантів. Зокрема, якщо це зроблять ФРН і Австрія, передає Dei Zeit.

«Я не хочу, щоб це призвело до військових зіткнень», - заявила глава німецького уряду, виступаючи на конференції в Дармштадті.

Меркель також додала, що Німеччина як найбільша країна в ЄС має знайти рішення проблеми, яке призведе до зміцнення відносин.

«Я впевнена, що ми зможемо цього домогтися», - наводить її слова The Local.

2 листопада прес-секретар Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Едріан Едвардс повідомив, що за жовтень до Європи прибули близько 220 000 біженців.

Це число стало рекордним з початку року.28 жовтня стало відомо, що Австрія виступає за будівництво стіни вздовж кордону зі Словенією для ослаблення потоку мігрантів.

«Це робиться для того, щоб перехід через кордон був цивілізованим і контрольованим. Мова не йде про закриття кордону», - пояснила міністр внутрішніх справ країни Йоханна Міклі-Ляйтнер.

За п'ять днів до цього уряд Словенії заявив, що може почати слідом за Угорщиною будівництво стіни на кордоні, у випадку якщо не буде реалізована угода про допомогу країнам Східної Європи у зв'язку з напливом мігрантів.

17 червня угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто повідомив про плани щодо створення огорожі заввишки чотири метри і довжиною 175 кілометрів на кордоні з Сербією.

Зведення стіни планують завершити до 30 листопада.Криза, пов'язана з різким зростанням неконтрольованого потоку біженців, розвивається в Європі останні кілька місяців. З початку року кордон ЄС перетнули понад 500 тисяч мігрантів. ООН прогнозує в найближчі два роки як мінімум 850 000 переселенців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення