Металеві стелажі для складських приміщень: види та властивості

Для облаштування складських приміщень використовують системи зберігання, які виготовляються з металу. Їхня головна перевага полягає не тільки у високій надійності та довговічності, але й у великому різноманітті видів та варіантів виконання. Такі стелажі застосовуються для розміщення різних вантажів, починаючи від дрібних та штучних товарів, закінчуючи габаритними виробами, (наприклад, металопрофіль, листові та рулонні матеріали тощо).

Які види металевих стелажів для складу бувають

Металеві стелажі стійкі до механічних та інших видів впливів. Вони не деформуються при великих навантаженнях, що гарантує цілісність товарів. При цьому важливо лише не допускати перевантаження обладнання, яке розраховане на певну вагу залежно від технічних параметрів.

Сталеві конструкції можна експлуатувати за будь-яких температурних умов. Якісні вироби, вироблені компанією Forstor, відрізняються підвищеною стійкістю до негативного впливу вологи. Щоб запобігти ймовірності утворення корозії, сталеві деталі вкривають декількома захисними шарами: цинком та полімерами.

види металевих стелажів для складу

Щоб обладнати склад системами зберігання, слід визначитися з товарами, з якими планується працювати. Якщо компанія займається роздрібним постачанням продукції, тоді для цього підійдуть стелажі поличного типу. Їхні характерні переваги:

  1. Простота конструкції та дешевизна.
  2. Можливість складування будь-яких товарів, що є особливо актуальним для штучної продукції.
  3. Відсутність необхідності застосування спеціалізованої техніки.

Поличні сталеві стелажі використовуються не тільки в складських приміщеннях, але й у багатьох інших сферах діяльності.

Якщо компанія спеціалізується на постачанні товарів у великій кількості, то для таких цілей доцільно використовувати системи зберігання палетного типу. Це такі стелажі, які призначені для роботи з піддонами. Вони пропонуються наступних різновидів:

  • фронтальні — відрізняються зручністю доступу до товарів;
  • набивні — значно економлять вільний простір у приміщенні;
  • гравітаційні — використовуються у випадках із підвищеним вантажообігом.

Що таке мезоніни та їхня характеристика

Якщо підприємство спеціалізується на постачанні нестандартних чи довгих габаритних вантажів, то для цього передбачені спеціальні варіанти стелажів: консольні або спеціалізовані.

Що таке мезоніни та їхня характеристика

Мезоніни — це багатоярусні складські системи, які використовують при необхідності складування великого обсягу вантажів. На відміну від інших різновидів такі стелажі мають сходи для переміщення персоналу. За допомогою цих конструкцій значно економиться площа складського приміщення, а завдяки можливості зміни конфігурації оптимізується та підвищується продуктивність роботи організації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення