Метеорологи допускають, що цьогорічна зима буде теплою та безсніжною

 УНН

Спеціалісти по довгостроковим прогнозам допускають, що зима в Києві цього року має бути схожою на торішню і буде теплою та безсніжною. Про це розповіла начальник відділу кліматології у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Доніч.

“Можуть бути морозні дні, але так холодно вже не буде. Зважаючи на наші історичні дані, то ми можемо сказати, що всі останні зими, за останні 30 років - вони всі вище кліматичної норми. Майже більшість із них. А останні зими - взагалі вже відрізняються від кліматичної норми. Взагалі грудень у нас, як правило, став дуже теплим місяцем, і січень. Лютий це так, можна казати ще не точно, але грудень і січень дуже потепліли”, - сказала Олена Доніч.

Вона зазначила, що минулого року метеорологічна осінь прийшла до столиці раніше, ніж цього року - десь 18 вересня, але у жовтні був період бабиного літа і потепління.

“Можливо попереду ще буде період потепління невеликого, є така можливість, що зима буде безсніжною, може й теплою. Але це, в принципі, не доказово, тому що зараз клімат дуже змінюється і такі глобальні зміни, які зараз трапляються, то, в принципі, вони навіть на такий великий час не прогнозуються точно. Довіряти прогнозам можна тільки на 3-5 днів”, - зазначила Олена Доніч.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення