Метеорологи шокували статистикою щодо забруднення повітря у Києві за листопад

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського ДСНС України опублікувала невтішну статистику щодо забруднення навколишнього природного середовища у Києві за листопад 2020 року.

"Загальний рівень забруднення атмосфери у листопаді по місту характеризувався, як високий", - йдеться у повідомленні обсерваторії.

У листопаді з 20 домішок, які визначались лабораторіями обсерваторії, перевищення середньодобових гранично-допустимих концентрацій (ГДКс.д.) відмічалось з діоксиду азоту – у 2,8 раза, діоксиду сірки і формальдегіду – у 1,7 раза, фенолу та оксиду азоту – у 1,3 раза.

Максимальні разові концентрації діоксиду азоту у листопаді становили: на бульварі Вацлава Гавела – 1,9 ГДКм.р., на вулицях Попудренка, Інженера Бородіна, Семена Скляренка та площі Перемоги – 1,5 ГДКм.р.

Ще на семи постах максимальні концентрації діоксиду азоту досягали 1,1-1,3 ГДКм.р. Максимальна концентрація оксиду вуглецю на рівні 1,5 ГДКм.р. відмічена на вулиці Семена Скляренка. З сірководню максимальні концентрації на рівні 1,1-1,3 ГДКм.р. зареєстровані на вулицях Попудренка, Інженера Бородіна та Семена Скляренка, з фенолу на рівні 1,0 ГДКм.р. - на вулиці Каунаській.

Найбільш забрудненим повітрям у листопаді відзначались райони вулиць Семена Скляренка, Каунаської, Бессарабської та Деміївської площ. Високим рівнем забруднення також характеризувались райони Оболонського проспекту, бульвару Лесі Українки, вулиці Олександра Довженка (поблизу метро Шулявка), площі Перемоги, проспекту Перемоги (поблизу метро Святошин), вулиці Академіка Стражеска.

Підвищений рівень забруднення повітря фіксувався на вулицях Попудренка, Інженера Бородіна та на Гідропарку (район поблизу мосту метро та автомагістралі).

Низьким забрудненням повітря характеризувався проспект Науки (поряд з метеомайданчиком обсерваторії). Порівняно з попереднім місяцем забрудненість атмосфери дещо підвищилась, порівняно з листопадом 2019 р. – майже не змінилась.

Спостереження за забрудненням атмосферного повітря в м. Київ проводились на 16 постах. Для визначення забрудненості повітря за місяць було відібрано і проаналізовано 6506 проб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення