Метро на Троєщину: з'явилося скандальне рішення

 Обозреватель

КП "Київський метрополітен" скасував торги щодо розробки проекту будівництва лінії метро до житлового масиву Троєщина.

Причиною цього стала відсутність необхідного фінансування у бюджеті Києва на 2019 рік, повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Тендер передбачав два етапи будівництва: ділянка від станції "Вокзальна" до Троєщини з першим електродепо в першому і від "Вокзальної" до Кільцевої дороги з електродепо у другому. Це було затверджено в розпорядженні КМДА і Програмі економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020.

Однак у Програмі соцрозвитку на 2019 рік не передбачили фінансування з міського бюджету.

"Торги визнати такими. що не відбулися через скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг", – йдеться в протоколі тендерного комітету.

На сторінці "Київського метрополітену" в Facebook повідомили, що відновлять тендер в найближчі дні. Крім цього, в КМДА пояснили, що скасування торгів не повинна позначитися на термінах виконання запланованих робіт.

"Тендер буде оголошений вже на наступному тижні. Причина такого рішення – заміна джерела фінансування. Попередній повинен був фінансуватися з бюджету, а новий – ще й за особистий рахунок "Київського метрополітену", – пояснив заступник голови КМДА Дмитро Давтян

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення