Міліція Києва після «Маршу Героїв» відкрила 5 кримінальних проваджень

 Zaxid.net

Міліція Києва відкрила п’ять кримінальних проваджень за фактом виявлення та вилучення у учасників «Маршу Героїв», який відбувся 14 жовтня, заборонених предметів. Про це заявив начальник київської міліції Олександр Терещук, повідомили к прес-служба МВС у м. Києві.

У деяких учасників урочистого маршу правоохоронці вилучили димові шашки, кастети, ножі, телескопічні кийки, маски, балаклави і газові балончики. Крім цього, була вилучена суміш, зовні схожа на вибухову. Зараз проводяться експертизи, за результатами яких будуть прийняті законні рішення.

«Всього виявили 21 факт зберігання сторонніх предметів. На сьогодні вже порушено п’ять кримінальних виробництв за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вчора міліція нікого не затримувала, всім дали можливість спокійно відпочивати. Коли отримаємо висновки експертиз і будемо мати певні ознаками криміналу, винні особи будуть притягнуті до відповідальності», – розповів Терещук.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, на Михайлівській площі з нагоди Дня захисника України провели мітинг. У ньому взяли участь близько 2 тис. активістів ВО «Свобода», Організації українських націоналістів, Конгресу українських націоналістів і «Правого сектора».

Далі активісти пройшли маршем, щоб вшанувати пам’ять героїв УПА, та до Лук'янівського СІЗО.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення