Мільярдер Бренсон відправляється у космос: онлайн-трансляція першого туристичного польоту

Менше ніж за 5 хвилин розпочнеться онлайн-трансляція випробувального пуску першого туристичного польоту у космос.

Сьогодні компанія Virgin Galactic запустить у суборбітальний політ перших комерційних астронавтів. На борту корабля буде команда з двох пілотів і чотирьох фахівців, включаючи самого британського мільярдера та засновника компанії Virgin Galactic сера Річарда Бренсона.

Ракетоплан Virgin Galactic підніметься в небо з космопорту "Америка" разом з літаком-носієм, всередині якого будуть перебувати Бренсон та інші туристи. Коли ракетоплан досягне необхідної висоти, літак-носій від'єднається від нього та за допомогою власного двигуна підніметься на висоту 80 кілометрів.

Загалом весь політ триватиме близько 2,5 години, а у стані невагомості екіпаж перебуватиме всього 5-6 хвилин. Після виходу на задану висоту, літак-носій самостійно повернеться на Землю та приземлиться в космопорті.

Онлайн-трансляція пуску вестиметься на Youtube-каналі аерокосмічної компанії Virgin Galactic.

Нагадаємо, що свого польоту чекає також Борис Філатов, який став першим українцем, який зібрався полетіти в космос як комерційний турист. Ще у 2009 році він купив квиток за 200 тисяч доларів, а також пройшов базовий курс астронавтів в NASA.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення