"Мільйони постраждалих": на PornHub виявили вірус

 Обозреватель

Відвідувачі популярного сайту PornHub стали жертвами хакерського угруповання KovCoreG, яке понад рік мало можливість заражати їхні комп'ютери шкідливими програмами, що ховаються за рекламою.

За даними фірми, що займається дослідженнями у сфері кібербезпеки Proofpoint, потенційними жертвами атаки могли стати мільйони користувачів у США, Канаді, Австралії та Великобританії.

За даними фахівців, KovCoreG маскували посилання на шкідливі програми під рекламні оголошення, що пропонують оновити браузер. Користувачам PornHub і дрібніших ресурсів (не уточнюється, яких) пропонували скачати вірус, замаскований під нові версії Google Chrome, Firefox і Microsoft Edge.

Незважаючи на те, що лазівка діяла більше року, про неї стало відомо тільки в жовтні 2017 року. Незабаром після того, як фахівці поінформували PornHub про вірус, порносайт і співпрацююча з ним рекламна компанія позбулися шкідливих оголошень.

Цей софт міг використовуватися для крадіжки персональних даних, а також із метою зараження і подальшого вимагання грошей. Як розповіли фахівці, цього разу активність користувачів використовували для накрутки кліків.

Разом із тим, представник PornHub розповів, що для користувачів, що виявляють віруси, передбачені винагороди в розмірі $25 тисяч.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення