Мільйонні доходи нардепа шокували людей

 Страна

Депутат Верховної Ради України від фракції «Блок Петра Порошенко», заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, Руслан Демчак задекларував 133 млн гривень готівкових коштів, а також орендовані дружиною будинки і машини Range Rover у Великобританії.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє Країна.

Річний дохід депутата склав 79 202 гривень заробітної плати, корпоративних прав або цінних паперів у нього немає, на рахунках у банках — 2,7 тис. гривень, а готівкою — 133 млн гривень.

Дружина депутата отримала 1,2 млн гривень доходів в 2015 році від відчуження майна.

Вона орендує будинок площею 355 кв. м в Лондоні (Великобританія), вартість якого не вказана, і автомобіль Range Rover Evoque Prestig вартістю 0,5 млн гривень.

Також у її власності задекларовані годинник Chopard з дорогоцінним каменям вартістю 0,3 млн гривень.

У дружини депутата є акції британської компанії UBG Corporation LImited номінальною вартістю 4,4 млн гривень, корпоративні права (100% капіталу) ТОВ «Хелстур 2012» вартістю 2 тис. гривень у грошовому еквіваленті, а також вона є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Укрбизнесгруп Гарантія» і зберігає 386 фунтів стерлінгів у банку у Великобританії.

Демчак задекларував, що проживає в будинку в Київській області площею 377 кв. м і у Вінницькій області площею 28 кв. м, що належить його батькові, а також в його спільної з батьком і матір'ю власності є квартира 50 кв. м у Вінницькій області.

Нардеп також виступає за створення інституту фінансового омбудсмена.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення