Мінфін США готовий обговорювати надання Україні ще $1 млрд кредитних гарантій

 РБК

Міністерство фінансів США готове розглянути надання Україні ще $1 млрд кредитних гарантій. Про це заявив глава мінфіну США Джейкоб Лью в ході брифінгу, що відбувся за підсумками зустрічі з його прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

"Ми зараз разом обговорюємо можливість надати Україні третій мільярд кредитних гарантій і, звичайно, як у попередніх випадках, надання його буде залежати від впровадження реформ, а ми задоволені тими кроками, які вже були зроблені, і, звичайно, обговорювали наступний мільярд і готові надати свою допомогу Звичайно, треба попрацювати з Конгресом, щоб отримати ці ресурси, але поки в США існує дуже сильна підтримка України і велику повагу до політичних рішень"- сказав він.

Наприкінці січня цього року міністр фінансів США вже відвідував Київ, де підписав декларацію про надання Україні кредитних гарантій у розмірі $2 млрд.

Міністр Торгівлі США Пенні Пріцкер 26 жовтня на прес-конференції у Києві заявила, що Обама має намір надати Україні кредит в $ 1 млрд в листопаді.

Однак віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з Порошенко зазначив, що Вашингтон готовий надати Україні третій пакет кредитних гарантій тільки за умови продовження Києвом боротьби з корупцією, а також відповідності податкової реформи програмою Міжнародного валютного фонду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення