Міністр оборони Польщі заявив, що один батальйон НАТО здатен стримати РФ

Польща має намір розмістити всередині своїх кордонів всього один батальйон НАТО, однак цих сил має вистачити для "стримування російської агресії", - заявив міністр оборони країни Антоні Мачеревич в інтерв'ю Defense News.

Мачеревич розуміє, що у випадку вторгнення Росія буде мати чисельну перевагу, з яким союзні підрозділи впоратися не зможуть. Однак, за його словами, головною метою батальйону буде не перемога над супротивником, а уповільнення настання.

"З військової точки зору проблема весь цей час полягала в тому, що ми були на 100 відсотків впевнені — у разі агресії альянс втратить атакованную територію і буде змушений відвойовувати її пізніше. Однак завдяки присутності батальйону ми зможемо захищати територію достатньо довго, щоб союзники встигли зібрати сили і піти на відповідні кроки", — сказав міністр.

Раніше Мачеревич заявив, що за підсумками переговорів у Варшаві з генсеком Альянсу Йенсом Столтенбергом було прийнято рішення розмістити чотири батальйони уздовж східних рубежів НАТО — в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення