​Міністр виступив проти створення в аеропорту Гостомель бази для лоукостерів

 Новое Время

Міністр інфраструктури Володимир Омелян не вважає за необхідне перетворювати аеропорт Гостомель (Київська область) у базовий для роботи лоукост-авіакомпаній при недозавантаженні міжнародних аеропортів Бориспіль (Київська область) і Київ (Жуляни).

"Особисто моя позиція не змінилася. Я вважаю, що це дивне рішення, якщо ми маємо ситуацію, коли на третину працює Бориспіль, коли два їх термінали не експлуатуються в принципі, і коли не до кінця заповнений аеропорт Київ. І при цьому ми, чомусь, розвиваємо аеропорт в Гостомелі", - цитують слова міністра Українські новини.

Омелян підкреслив, що зі стратегічної точки зору, це правильне рішення, якщо є можливість планувати потік понад 50 млн пасажирів.

"Але, на даний момент, мова йде про цифру у 10 млн пасажирів для Борисполя при його проектній потужності у 25-30 млн пасажирів", - сказав міністр.

Омелян також зазначив, що на даний момент не існує точної економічної моделі з розвитку аеропорту Гостомель і навколишньої його інфраструктури, а також розуміння, як повернути необхідні інвестиції, оскільки дана пропозиція існує лише на рівні ідей.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступав за перетворення аеропорту Гостомель в базовий аеропорт для лоукост-авіакомпаній.

Крім того, державне підприємство Антонов зацікавлене у використанні аеродрому в Гостомелі для обслуговування низькобюджетних авіакомпаній.

Раніше, керівництво аеропорту Бориспіль заявило про те, що не планує у 2018 році розконсервацію терміналу F під лоукост авіакомпанії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення