Міністру Малюсьці запропонували взяти на роботу довічно ув'язнених: нянями і хатніми робітницями

Міністру юстиції Денису Малюсьці побажали перевірити на своїй сім'ї і дітях, наскільки безпечними є довічно ув'язнені, яких він запропонував випустити з в'язниці. Такими коментарями на адресу міністра вибухнули соцмережі після того, як в інтерв'ю «Новому времени» Малюська, який займається тюремною реформою в Україні, заявив:

«Величезна кількість «довічників» - вкрай стримані, розумні, інтелігентні, начитані люди ... Я таких готовий брати на роботу. З ними можна спілкуватися про безліч різних речей. Вони акуратні, обережні».

Автор програми «Надзвичайні новини», в ефірі якої вийшло безліч сюжетів про резонансні злочини, запропонував міністру Малюсьці почитати матеріали кримінальних справ і дізнатися, за які злочини люди отримують довічне. А якщо йому нема коли, резюмував Костянтин Стогній, журналісти кримінальних новин підготують для міністра добірку кримінальної хроніки.

«Нагадаємо, як довічно засуджений Онупрієнко вбивав 52-х громадян України. Притому, його навіть побоялися везти на відтворення в Братковичі, де той убив 12 осіб. Були оперативні повідомлення, що жителі масово заготовляли кислоту в банках, ножі і обрізи - щоб помститися вбивці. Той вбивав цілі родини. З матеріалів кримінальної справи: «Застреливши чоловіка і жінку, я накрив немовля, яке спало, подушкою, і тримав доти, поки той не задихнувся», - пише на своїй сторінці в Facebook Костянтин Стогній.

Нагадав він і про інші моторошні злочини: коли свавільники з Кавказу, що входили в ОЗГ «Солоха», силою привезли з дискотеки трьох молоденьких дівчаток в київський банний комплекс «Тельбін».

«Хай би міністр подивився на ті нелюдські «несумісні з життям» травми цих замучених дівчат», - розповів ведучий програми «Надзвичайні новини», знімальна група якої приїжджала тоді на виклик.

На додачу Стогній нагадав історію про злодія Мамуку, коли ще живу людину розпиляли на частини.

«Цікаво, ким нинішній міністр юстиції хоче працевлаштувати цих «хороших людей»? Вчителями? У поліцію? Скажіть, за що вони так ненавидять нашу країну?», - в серцях запитав журналіст.

У коментарях під постом міністру запропонували працевлаштувати інтелігентних «довічників» на роботу додому. До слова, у Малюськи четверо маленьких дітей.

Президентові Володимиру Зеленському не перший раз дорікають за кадрові призначення. Міністр юстиції не став винятком.

«Пане президенте, припиніть працевлаштовувати у владу ідіотів! Коли вони міняли собак на газ - це було ще якось потішно. Але коли міністр юстиції, всупереч правоохоронним органам і судам, вважає «довічників» хорошими людьми, яким місце не у в'язниці, а серед нас - це перебір», - написав Стогній і читачі, не соромлячись у виразах, підкріпили ці слова.

Заява Малюськи про довічно ув'язнених (на відео з 30.34)

До речі, це далеко не перший казус міністра. Раніше Малюська прославився безглуздими фото в своєму кабінеті. Хтось вважав їх смішними, хтось - дивними, хтось - геть неадекватними.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення