Мін'юст України розраховує, що суд незабаром ухвалить рішення про заборону компартії

 ТАСС

Міністр юстиції Павло Петренко розраховує на швидке рішення суду щодо заборони діяльності Комуністичної партії України (КПУ)

"Є судовий процес щодо КПУ, який триває ще з минулого року. Сподіваюся, що найближчим часом процес дійде до свого логічного завершення - до рішення суду", - сказав міністр журналістам.

На думку Петренка, остаточне рішення про заборону компартії буде "історичною відповіддю для мільйонів українців, які переслідувалися комуністичним тоталітарним режимом протягом останніх 80 років".

30 жовтня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення проводити подальший розгляд позову мін'юсту про припинення діяльності КПУ у форматі письмового провадження.

Клопотання про заборону Компартії міністерство юстиції подало ще у липні 2014 року, аргументуючи його тим, що КПУ, зокрема, "вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності країни, веде пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі".

16 жовтня 2015 року КПУ оскаржила в Київському апеляційному адміністративному суді рішення Окружного адміністративного суду Києва від 13 жовтня, яким суд відмовив партії скасування наказу та висновку мін'юсту нібито мали місце порушення КПУ вимог закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів на Україні і заборону пропаганди їх символіки"

Наступне засідання суду відбудеться 14 грудня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення