Міноборони прийняло несправну військову техніку, призначену для експлуатації в АТО

 УНН

Міноборони України прйиняло несправну військову техніку на майже 3,5 млн грн, що призначалася для експлуатації в зоні АТО. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України

Установлено, що у квітні 2015 року між Міністерством оборони України та ПАТ “АвтоКрАЗ” укладено договори на поставку військової техніки, зокрема автомобіля підвищеної прохідності КрАЗ-63221-02, автомобіля—тягача сідельного підвищеної прохідності КрАЗ-64446-02 з напівпричепом ВАРЗ-НПВ-6009. При прийманні вищевказаної техніки, військове представництво Міноборони України, належним чином не перевірили її якість та прийняли товар у несправному стані. У зв’язку з чим, військова частина не мала можливості використовувати поставлені автомобілі за призначенням.

Дані про подію внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) ККУ.

У випадку встановлення причетності до вказаного злочину військових службових осіб, кваліфікація буде змінена на ст.425 (недбале ставлення до військової служби) ККУ, а досудове розслідування здійснюватиметься слідчими військової прокуратури Полтавського гарнізону.

Нагадаємо, за минулий тиждень Міноборони отримало 126 одиниць озброєння.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення