Міноборони РФ закупить близько 700 реактивних систем залпового вогню

 ТАСС

Міноборони Росії закупить до 2020 року близько 700 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Про це заявив у п'ятницю заступник глави військового відомства Юрій Борисов, передає "ТАСС".

"Мотовилиха" серійно виготовляє всі три зразки: "Торнадо-М" - це новий зразок, "Ураган" і "Смерч" - це нові модифікації "Торнадо-С". Обсяги закупівель у поточній держпрограмі озброєнь дуже великі, порядка ще 700 комплектів нам потрібно буде придбати", - сказав він у ході відвідування "Мотовиліихінських заводів".

За словами Борисова, російські РСЗВ за масовістю і експортним можливостям йдуть слідом за автоматом Калашникова.

"Я думаю, що у знову планованій держпрограмі озброєнь ці кошти будуть затребувані, тому що якісно змінюються характеристики РСЗВ, вони стають високоточною зброєю", - додав заступник міністра оборони.

"Мотовиліихінські заводи" - найстаріше з діючих підприємств Уралу (засноване в 1736 році). Напрямки діяльності - металургія і машинобудування (техніка оборонного призначення і нафтопромислове обладнання).

Єдиний в Росії серійний артилерійський завод повного циклу: від виплавки металу до випуску готового виробу.

Сьогодні завод випускає артсистемы всіх родів військ, в тому числі реактивні системи залпового вогню "Смерч" і "Торнадо - Г" (раніше також випускав "Град"), самохідні гармати "Нона - СВК" і "Відень", буксирувані знаряддя "Нона-К" і "Мста-Б", напівавтоматичний міномет "Нона-М1" та інші системи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення