Міноборони втрапило в скандал через "втрату" десятків мільйонів на військовому полігоні

 Апостроф

Державне бюро розслідувань розслідує розбрату 37 млн грн під час будівництва на території полігону "Широкий лан".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За попередньою інформацію причиною таких збитків стало недбале ставлення до служби військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України, - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, у 2016 році між Міністерством оборони України і генпідрядником був укладений договір на виконання будівельних робіт для будівництва табірного містечка та території полігону "Широкий лан". За умовами договору об’єкт мав бути повністю готовим та зданим в експлуатацію у 2018 році, однак частина будівельних робіт не була виконана.

Відповідальною за здійснення технічного нагляду особою було призначено військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України.

Згаданий військовослужбовець, на думку слідства, неналежно виконав визначені обов’язки – не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору, не забезпечив ефективне і цільове використання бюджетних коштів за вказаним договором.

"Як наслідок, компанія-будівельник отримала від МОУ 135 млн грн – 37 млн грн з цієї суми сплачено за роботи, які фактично не виконані, чим завдано відповідну шкоду державі", йдеться в повідомленні.

Помічник голови Офісу президента Іван Апаршин у Facebook долав: у Міноборони військовослужбоці Головного КЕУ не приймають такі рішення.

"Це відповідальність заступника Міністра. І він за це відповідатиме!" - повідомив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення