Міноборони звільнило фотографа і волонтера Муравського через резонансне фото

У зв'язку з резонансом навколо фотографій волонтера та фотографа Дмитра Муравського міністр оборони генерал армії України Степан Полторак прийняв рішення звільнити його з посади радника міністра оборони на громадських засадах.

«У Міністерстві оборони цінують роботу Дмитра Муравського. У відомстві неодноразового отримували від нього якісні, художньо оформлені фото, які міністерство жодного разу не позиціонувало як документальні або як фото реальних бойових дій», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони України в неділю.

В українському оборонному відомстві зазначили, що Д.Муравський тривалий час за особистою ініціативою як волонтер і фотограф працював у зоні проведення АТО і на полігонах під час навчань. «Ним було безкоштовно передано Міністерству оборони України фотобанк, який використовувався для популяризації служби у Збройних силах, а не як світлини реальних бойових дій», - повідомляють у Міноборони.

Окрім цього, Д.Муравський запропонував С.Полтораку створити Інформаційно-координаційний центр, до роботи в якому планувалося залучати на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників, режисерів і сценаристів із метою надання їм можливості створювати якісний контент про ЗСУ. Для організації цієї роботи 16 червня цього року Д.Муравський був призначений на посаду радника на громадських засадах.

«Усі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, зняті автором до офіційного призначення до Міністерства оборони, та зроблені ним на особистий розсуд. Міністерство оборони не позиціонувало ці фотографії як фото реальних бойових дій та не заявляло про це офіційно - про це говорив сам автор. До Міністерства оборони по коментарі ніхто не звертався», - зазначають у відомстві.

У Міноборони наголосили, що «у війні з російською агресією Україна завжди дотримувалася принципу безкомпромісної правдивості і прозорості, зокрема в боротьбі з російською пропагандою».

Нагадаємо, раніше виник скандал, коли з'ясувалося, що фото Муравського, що перемогло в конкурсі найкращоъ фотографії про війну в Україні в 2016 році, є постановочним.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення