Міносвіти обіцяє почати фінансувати ПТУ з п'ятниці

Міністерство освіти і науки обіцяє почати фінансування професійно-технічних навчальних закладів із державного бюджету з п'ятниці, 18 березня. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко під час "години запитань до уряду" у Верховній Раді.

Він зазначив, що рішення про виділення 500 млн гривень на профтехосвіту було прийнято урядом ще 4 лютого, проте для безпосереднього перерахування коштів було потрібне погодження бюджетного комітету Ради.

"Учора таке погодження було отримано о 22:30 від бюджетного комітету нами і Міністерством фінансів. Вже від сьогодні фінансування буде здійснюватися", - сказав заступник міністра.

При цьому він не прокоментував відсутність рішення президента - підписання чи ветування прийнятого закону про виділення 998 млн гривень на субвенцію місцевим бюджетам на підтримку підготовки кадрів у ПТУ.

Нагадаємо, в законі про держбюджет на 2016 рік ПТУ втратили фінансування. 4 лютого Рада це виправила, прийнявши відповідні закони. Мінфін запропонував Петрові Порошенку ветувати це рішення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення