Міносвіти покарало ректора, який послав студентів у Крим

 Обозреватель

Міністерство освіти та науки оголосило ректору Сумського педагогічного університету Юрію Лянному догану за те, що відправив своїх студентів на практику в окупований Росією Крим.

"21 травня 2018 року в МОН підписано Наказ про оголошення догани ректору Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Юрію Лянному за невиконання умов трудового контракту", - йдеться у повідомленні МОН.

Крім поїздки студентів на півострів, педагоги називають ще дві причини догани - результати позапланової перевірки університету Державною інспекцією навчальних закладів та можливі порушення антикорупційного законодавства ректором.

Крім того, Міносвіти просить Службу безпеки України з'ясувати обставини організації та здійснення поїздки студентів університету в окупований Крим, під час якої життя студентів було в небезпеці.

Як раніше повідомлялося, група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету ім. Макаренко з 27 квітня по 7 травня проходила практику на окупованому півострові.

В окупований Крим поїхали майбутні фахівці у туристичній галузі. За словами ректора вишу, в Сумській області немає маршрутів відповідної складності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення