Мирні мешканці готові надати силам АТО координати бойовиків

Протягом доби противник здійснював активний вогневий вплив на позиції сил АТО, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями ствольної артилерії та мінометів. Обстрілам з артилерійських систем піддані опорні пункти наших підрозділів на Донецькому напрямку в районах Красногорівка, Мар’їнка. На інших напрямках застосовувались 120 та 82 мм міномети (загалом більше 215 мін). Про це повідомляє офіційна сторінка МОУ у Фейсбук

Угрупування російських окупаційних військ продовжує посилення та ротацію передових підрозділів, поповнення боєприпасів та фортифікаційне обладнання позицій на напрямках:

Слов’янський. Здійснюється підготовка до активізації бойових дій у районі Світлодарського виступу. Зафіксовано переміщення колон військової техніки у напрямках: Дебальцеве – 14 вантажних автомобілів та два мікроавтобуси з особовим складом, три вантажні автомобілі з боєприпасами; Горлівка – 27 вантажних автомобілів з боєприпасами та чотири з продовольством;

Донецький. До Ясинуватої переміщено 31 вантажний автомобіль з особовим складом та боєприпасами.

Новоайдарський. До району Раївка переміщено вогневий взвод гаубичного самохідного артилерійського дивізіону та два мотострілецькі підрозділи 2 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ;

Сєверодонецький. Переміщено до районів: Калинове – дві мотострілецькі та одну танкову роту 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) ; Первомайськ – вогневий взвод гаубичної артилерійської батареї зі складу полку.

Продовжується ведення розвідки з метою уточнення змін у бойових порядках на передньому краї і в тактичній глибині оборони сил АТО.

Зафіксовано прибуття з території Російської Федерації залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою, паливо-мастильними матеріалами і боєприпасами до наступних населених пунктів:

Іловайськ: два танки Т-72, дві бойові машини піхоти БМП-2, дві бойові машини 122-мм РСЗВ “Град”, п’ять цистерн з паливо-мастильними матеріалам (250 тонн);

Харцизьк: сім цистерн з паливо-мастильними матеріалами (350 тонн), три вагони з боєприпасами.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, мінометів, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах Горлівка, Гольмівський, Дебальцеве, Макіївка та Донецьк.

Зафіксовані чергові втрати особового складу з’єднань та частин ЗС РФ.

14 липня 2016 року загинуло двоє та поранено семеро військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Встановлено персональні дані одного з важкопоранених військовослужбовців російських окупаційних військ: розвідник розвідувальної роти полку КУЛИК Олександр Андрійович (05.10.1991 р.н.).

Зростає невдоволення місцевого населення тимчасово окупованих територій Сходу України присутністю та діями російських окупаційних військ.

13-14 липня мешканці м.Красний Луч висловили відкритий протест проти дислокації у прилеглих до житлових масивів районах великокаліберної артилерії, реактивних систем залпового вогню “Град” та “Ураган” окремої артилерійської бригади (Красний Луч) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ та накопичення боєприпасів великої руйнівної потужності на території ВАТ “Краснолучський машинобудівний завод” (вул. Заводський проїзд, 1).

Обурені містяни заявили, що здатні організовано залишити місто та надати силам АТО координати тих казарм, складів і ангарів, знищення яких нанесе мінімальну шкоду об’єктам цивільної інфраструктури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення