Миротворці на Донбасі: Гризлов зробив гучну заяву

 СЕГОДНЯ

Представник РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов вважає, що відмова України приймати російський проект резолюції розміщення миротворців ООН на Донбасі говорить про небажання виконувати умови Мінських угод

"Сьогодні ми бачимо, хто насправді хоче миру, а хто докладає всіх зусиль, щоб розв'язати військові дії. Ця позиція спрямована проти громадян Донбасу і може призвести до ще більших жертв невинних людей", – заявив Гризлов.

Нагадаємо, 22 серпня резидент України Петро Порошенко заявив, що має намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування в Донбасі для забезпечення безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. При цьому він зазначив, що це питання не може бути вирішене без прямого контакту з представниками проросійських бойовиків на Донбасі.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

У свою чергу 7 вересня Порошенко підкреслив, що миротворці ООН повинні бути розміщені на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольовану ділянку кордону з РФ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення