Міст в Дніпропетровській області могла обвалити занадто важка фура (фото)

У Дніпропетровській області поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом обвалення моста в селі Олексіївка Нікопольського району. Відзначимо, обвал мосту стався в той момент, коли по ньому проїжджала фура. В результаті автомобіль завис над річкою.

"Встановлено, що в результаті події люди не постраждали", – розповіли в Головному управлінні Національної поліції Дніпропетровської області.
"Повідомлення про обвал конструкції надійшло в Нікопольський відділ поліції 20 травня о 10:00. Руйнування секції моста через річку Чортомлик сталося на ділянці 206 км автомобільної дороги Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя біля села Олексіївка Нікопольського району. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група, встановлюються всі обставини події", – повідомили правоохоронці.

За даним фактом в поліції відкрили три кримінальні виробництва: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч.1 ст.291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

У свою чергу ситуацію з падінням моста прокоментували і в "Укравтодорі".

Там розповіли, що про надзвичайну подію дізналися від поліції. За даними відомства, міст був побудований в 1955 році. Проходить через р. Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький – Запоріжжя. Довжина моста 151,92 м. Складається з 9 залізобетонних опор і 8 металевих секцій. Власник будівлі – Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області

"За вимогами ПДР заїзд на міст був дозволений лише транспортним засобам вагою менше 10 т. Обмеження швидкості – до 30 км/ч. Зараз з'ясовується вага вантажівки, під час руху якої була зруйнована секція моста", – розповіли в "Укравтодорі".

Також там зазначили, що згідно з проведеного обстеження в 2017 році, міст знаходиться в 4 експлуатаційному стані (обмежена працездатність). Залишковий ресурс прогонових будов моста, відповідно до наданого технічного звіту, складає 12 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення