Мітинг підприємців в окупованій Горлівці: Ми не Україна, не Росія. Хто ми взагалі? (відео)

 Новое Время

В підконтрольній російським окупаційним військам Горлівці Донецької області понад тисячу місцевих підприємців прийшли під будівлю "адміністрації", протестуючи проти посилення умов ведення малого бізнесу.

Жителів окупованого міста обурило прийняття нового "закону", який передбачає підвищення податків, тарифів на розмитнення, а також інвентаризацію всього наявного товару, придбаного, в тому числі, до 2014 року, для подальшого оподаткування.

При цьому невдоволення представників малого бізнесу було настільки сильним, що вони не побоялися публічно висловити свої думки про "владу" сепаратистськимх ЗМІ, згадавши, наскільки простіше було жити при українській владі.

Пропонуємо вашій увазі підбірку найбільш яскравих цитат, що прозвучали на мітингу в центрі міста.

" Ми не зможемо працювати, ми через місяць збанкрутуємо всі. На товар буде ціна божевільна. А потім народ скаже: Торгаші оборзіли. Ціни які! Ви коли останній раз були на ринку? Буде як у Москві? Ми проти цього.

" Це що виходить? Я тепер працюю особисто собі в збиток, розумієте? На наступний день не можу навіть зібрати на оренду місця – нема торгівлі. З чого мені платити штраф?"

"Платимо там, там і там ми платимо. Нате ще податок вам. А чи не забагато хоче наша "держава"? Ніким не визнана. Ми хто взагалі такі? Ми не Україна, не Росія! Хто ми взагалі такі? Україна погана? Чим погана? Одні ми хороші? Чому він зараз там сидить (мер). Хто його взагалі вибирав?"

"Одному відстебнути, щоб швидше мене пропустили. Це не корупція? Це корупція натуральна! Ми були в Україні. Правильно? В Україні, у державі були. Єдиний патент був. Один раз в рік звітували. Один раз в рік! Заплатили, мали документи і всіх все влаштовувало. Більше я нічого не хочу говорити".

" Шо це воно так виходить, що там (на підконтрольній Україні території) людям нічого, нормально живуть, а тут повинні прогинатися?"

"З нас хочуть вже останнім задушити? Повернемося, поїдемо туди жити (на підконтрольну Україні територію)".

"Коли ми приїжджаємо на інші території, якщо ми якісь договори хочемо укласти, з нами ніхто нічого не хоче укладати – ми ніхто!"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення