​Між НАБУ і ДФС грошовий скандал

Столичні податківці звинувачують НАБУ у публікації неправдивої інформації. Мовляв, вилучені кошти у службовому кабінеті одного з керівників слідчого управління є не хабарем, як заявили у НАБУ, а речовими доказами, приєднаними до матеріалів кримінального провадження.

«Була оприлюднена інформація про те, що начебто у службовому кабінеті одного з цих працівників виявлена та вилучена значна сума грошових коштів, які і є предметом хабара. Однак ця інформація спростовується, оскільки безпосередньо детективам НАБУ ще при проведенні обшуку був наданий протокол обшуку, яким цю суму було вилучено по кримінальному провадженню, яке знаходилося у слідчого податкової міліції. Тобто ці грошові кошти були речовими доказами і приєднані до матеріалів кримінального провадження», — пояснює перший заступник начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у місті Києві Георгій Некрилов.

В той же час виникає питання, про які саме кошти йдеться. За повідомленням НАБУ, слідчий та начальник слідчого управління фінансових розслідувань, які й були затримані під час обшуку, вимагали 36 тисяч доларів у підприємця, і «отримали частину вказаної суми, а саме 10 тис. доларів США за вчинення на його користь дій, направлених на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації».

Крім того, у службовому кабінеті одного із затриманих податківців вилучено близько 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро та 270 тис. доларів США. НАБУ не заявляло про те, що ці кошти є харабем, а зазначило, що «джерела походження коштів перевіряються». Ці кошти чомусь знаходились саме у сейфі в кабінеті податківця, не дивлячись на те, що речові докази у вигляді готівки мають передаватися для зберігання банку, що обслуговує орган.

Відео НАБУ по затриманню посадовця податкової інспекції Шевченківського району Києва:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення