Міжнародне слідство звинуватило Росію в катастрофі MH17

 Канал 112

Міжнародне слідство визнало, що літак авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий із ЗРК "Бук", який прибув із Росії, з території, що контролювалася бойовиками "ДНР". Про це в ефірі 112 каналу повідомив посол України в Нідерландах Олександр Горін.

"Щойно відбувся брифінг для родичів осіб, які загинули в цій трагедії, і дуже чітко було заявлено, що літак був збитий ракетою "Бук", яка прийшла з території Російської Федерації і після цієї події була евакуйована на територію РФ. Вона перебувала на території, яка контролювалася проросійськими сепаратистами, в районі Первомайського", - сказав він.

Слідчі заявили, що Україна повністю співпрацює в рамках розслідування, і "якби не Україна, слідство не змогло б просунутися так далеко".

Конкретні люди, які віддавали наказ і натискали на кнопку, наразі не встановлені.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області.

У результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Країни Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення