Міжнародні правозахисники виявили в Україні армію з 200 тисяч рабів

Щорічно правозахисна організація Walk Free Foundation публікує Global Slavery Index - звіт за часткою сучасного рабства в світі. Згідно з ним, в Україні в рабстві перебуває майже 200 тисяч осіб - 0,46% від всього населення країни.

Правозахисники відзначають, що в цілому, у світі близько 46 млн. людей працюють проти своєї волі. Приблизно дві третини людей від цієї кількості, проживають в країнах Азії. За даними організації, їх часто використовують на заводах, фермах або в борделях.

Що стосується України, то правозахисники відзначають погіршення в країні після конфлікту на Донбасі.

"Звіти показують випадки примусової праці і вербування дітей в умовах збройного конфлікту в Україні", - пише Walk Free Foundation, відзначаючи, що громадяни у Донецьку, наприклад, затримуються за незначні порушення громадського порядку і змушені працювати або брати участь у збройному конфлікті.

Ймовірно, маються на увазі випадки, коли за кримінальні та інші проступки в "ДНР/ЛНР" провинилися відправляють на примусові роботи типу риття окопів.

Ще однією причиною збільшення випадків рабства в Україні стала міграція по країні. Вона призводить до того, що переселенці на новому місці часто потрапляють у трудову кабалу, де змушені важко працювати без оплати праці, або за мінімальну зарплату.

Що стосується торгівлі людьми, то Україна займає 7 місце з 10 до цієї категорії.

У звіті наголошується, що реакція урядів на випадки сучасного рабства, крім Грузії і Молдови, знаходиться в "зародковому стані".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення