Молода жінка два тижні провела в реанімації: у родини на Закарпатті підтвердили новий штам коронавірусу

У двох жителів Закарпатської області, батьків чоловіка, який нещодавно повернувся з Санкт-Петербурга, підтвердився індійський штам коронавірусу "Дельта".

Про це з посиланням на заяву головного лікаря обласної інфекційної лікарні Михайла Поляка повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму телеграм-каналі.

"Мова йде про сім'ю, яка повернулася з Росії. Це сім'я, яка приїхала в область з Санкт-Петербурга до родичів. Чоловік раніше перехворів "Дельта"-штамом в Росії, а ось його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні. Крім того з такими ж симптомами до лікарні потрапили і батьки цього закарпатця. Швидше за все, заразилася від чоловіка, а його батьки вже від нього. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їх аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження до Європейської лабораторії, де сьогодні підтвердили наявність у наших пацієнтів штаму "Дельта", - сказав він.

Він додав, що зараз пацієнтки, про які йде мова, вже виписані з лікарні і знаходяться вдома. Підтвердження "Дельти" прийшло по двох пацієнтам. Йдеться про батьків чоловіка, який приїхав із Санкт-Петербурга.

"Ми запідозрили у них саме штам "Дельта" через тяжкий перебіг хвороби, яка у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела в реанімації!", - зазначив Поляк.

За словами журналіста, біоматеріали для дослідження штаму надали в лабораторію ще 24 червня, проте результати медики отримали лише зараз.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення