Молодика підозрюють у присвоєні 400 тисяч грн Фонду гарантування

 УНН

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру 25-річному чоловіку за заволодіня коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 400 тис. грн шахрайським шляхом. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

"Слідством встановлено, що зловмисник дізнався про те, що АТ "ПУМБ" здійснює виплати гарантованих сум вкладів клієнтам збанкрутілих банків. Отримавши інформацію, що в реєстрі осіб, які мають право на гарантовану виплату в розмірі по 200 тис. грн за кожним вкладом, містяться відомості про померлу у 2016 році кредиторку", - сказано у повідомленні.

Маючи на меті заволодіння коштами померлої жінки, шахрай підробив довіреність від неї на своє ім’я та прибув до приміщення АТ "ПУМБ". На місці, як зазначається, зловмисник ввів в оману працівників банку, надавши їм підроблену довіреність, на основі якої була здійснена видача гарантованої суми виплат в розмірі 400 тис. грн.

Отримані кошти, як повідомляється, шахрай розмістив на власному рахунку, після чого 18.10.2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовані та будуть повернені в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення