Молодиків, що напали на поліцейських у Кривому Розі, затримали

Вночі сталася бійка поблизу одного з розважальних закладів у місті Кривий Ріг. На виклик про подію прибув наряд поліції охорони. Дебошири накинулися на поліцейських з кулаками, завдавши тілесних ушкоджень. Керівництво міської поліції та управління поліції охорони не відреагувало на скоєний відносно підлеглих злочин та намагалось приховати факт події. Наразі нападників на правоохоронців затримано. Водночас за фактом приховування злочину посадовцями поліції розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє Нацполіція

16 березня 2019 року близько третьої години ночі до Саксаганського відділення поліції Кривого Рогу надійшло повідомлення про конфлікт біля розважального комплексу, який переріс у бійку. На адресу виїхав наряд міського відділу Управління поліції охорони: 22-річний молодший інспектор взводу реагування, сержант поліції та 22-річний поліцейський-водій, капрал поліції.

Поруч із зазначеним закладом відпочинку поліцейські помітили скупчення людей, до яких вони направились. Вже за мить невідомий чоловік з групи осіб наніс удар кулаком в обличчя одному з правоохоронців, від чого поліцейський упав на землю без свідомості. Зловмисник намагався вдарити другого співробітника поліції, але той ухилився. В цей час інші, на той момент невстановлені, особи все-таки збили з ніг і другого поліцейського та почали бити його ногами. Капрал поліції зміг підвестися, допоміг напарникові та довів його до службового автомобіля.

Керівництво міського управління поліції охорони, дізнавшись про інцидент, не виявило відповідного реагування, як і керівництво поліції Кривого Рогу.

Згодом про події повідомили Департамент внутрішньої безпеки НПУ, керівництво Національної поліції України, органи прокуратури та Державне бюро розслідувань. Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження за фактом приховування службовими особами Криворізького відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області тяжкого злочину - умисного заподіяння працівникам правоохоронного органу тілесних ушкоджень, у зв’язку із виконанням ними службових обов’язків, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України.

Особи самих нападників швидко встановили, як і місце їхнього перебування. 30-річний уродженець Кривого Рогу, який першим завдав удару співробітникові поліції, після нічної події поїхав до столиці, де тимчасово проживає. 19 березня 2019 року його затримали у Дарницькому районі Києва та етапували до Кривого Рогу.

Його 29-річний спільник був затриманий за місцем мешкання у Кривому Розі. На теперішній час обоє поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Одному з них вже оголошено підозру за ст.345 Кримінального кодексу України, іншому – найближчим часом.

Кримінальна відповідальність загрожує і посадовцям поліції, які приховали факт скоєння злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення