Момент замаху на Фіцо, 5 пострілів (відео)

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо вистрілили кілька разів, наразі він перебуває в небезпечному для життя стані, йдеться на його офіційній сторінці у Фейсбуці.

"Наразі його перевозять на гелікоптері до Банська-Бистриці, тому що дорога до Братислави зайняла б занадто багато часу через необхідність термінового втручання. Найближчі кілька годин усе вирішать", - ідеться в повідомленні.

На прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо скоєно замах. Повідомляють, що 71-річний уродженець словацького міста Левіце поранив Фіцо в груди, живіт і кінцівки (за іншими даними - тільки в груди і живіт), коли чиновник підходив до людей. Поліція затримала підозрюваного одразу після нападу.

Нападником на Фіцо є відомий словацький письменник Юрай Чінтула. Також Чінтула - активіст ліберальної партії «Прогресивна Словаччина».

Напад стався в місті Гандлова. Фіцо вийшов до місцевих жителів після засідання уряду, після чого пролунало кілька пострілів. Як зазначає видання Aktuality, присутні не вигукували антиурядових гасел.

Президент Словаччини Зузана Чапутова заявила, що "приголомшена" нападом на Фіцо і засудила його "найрішучішим чином". Вона побажала політику якнайшвидшого одужання.

Минулої осені на парламентських виборах у Словаччині перемогу здобула партія правого популіста Роберта Фіцо, відомого своєю антиукраїнською та проросійською політикою. Він одразу припинив будь-яку військову допомогу Україні.

Також уряд Фіцо офіційно відмовився приєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі снарядів для України за межами Європи.

А після того, як група активістів організувала власний збір коштів на снаряди для України, Фіцо жорстко і знущально прокоментував цю ініціативу, назвавши цю допомогу "пуком у дерево", який не змінить ситуацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення