"Морг заповнений, тіла складають на ковзанці": лікар з Іспанії шокував правдою

 Bloomberg

В Іспанії триває епідемія коронавірусу. Одна з найгірших ситуацій у Мадриді. Лікарі не встигають оглядати всіх пацієнтів і їм доводиться обирати "на ходу", хто буде жити, а хто помре. Лікар Даніель Барнабу розповів Bloomberg про ситуацію у найбільшій клініці Мадриду La Paz.

Медик наголосив, що люди помирають у приймальнях ще до огляду, оскільки пандемія коронавірусу пересилює можливості медичного персоналу.

"Похорони скасовані у столиці Іспанії, а місць у моргу вже немає. Тому тіла складають на головній ковзанці міста", - сказав лікар.

Даніель Барнабу запевняє, що палати інтенсивної терапії переповнені. Лікарі змушені обирати, кого рятувати.

Медики "на передовій" не носять повний захист, а лише маску й бавовняний халат. Їм рекомендують не наближатися до пацієнта ближче ніж на метр, однак це неможливо.

Лікар каже, що клініка La Paz – це комплекс з 17 будівель. Нещодавно у приймальні було 240 людей одночасно. Всі вони чекали на огляд лікаря.

Нагадаємо, з початку епідемії в Іспанії вже зареєстровано 4089 смертей від коронавірусу. Кількість інфікованих перевищує уже 56 тисяч осіб. Одужали – 7 155 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення