Москаль повідомив про чотирьох загиблих на Закарпатті під час стрілянини

Чотири людини отримали вогнепальні поранення в результаті конфлікту двох груп контрабандистів у селі Нижня Апша Тячівського району Закарпатської області.

Про це йдеться в повідомленні на сайті голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"У ніч на 31 серпня у селі Нижня Апша виник конфлікт між двома групами чоловіків, який переріс у стрілянину з вогнепальної зброї. На околиці села група мешканців Мукачева (в тому числі раніше судимих) намагалися з'ясувати стосунки з жителями Тячівського району, які займаються контрабандою цигарок через "зеленку" з України в Румунію. За попередніми даними, причина конфлікту заборгованості за поставлені сигарети, які контрабандисти Тячівщини отримали з Мукачева, проте не розрахувалися за них, оскільки втратили товар за переправлення через кордон", – сказано в повідомленні.

За інформацією Москаля, спочатку між групами виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку. Потім один з місцевих жителів витягнув з автомобіля пістолет-кулемет і відкрив безладний вогонь по приїжджим.

"Всього було випущено більше 20 куль. В результаті четверо чоловіків з Мукачева віком від 22 до 36 років отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості. Всі вони зараз знаходяться в лікарні, стан одного оцінюється як важкий", – поінформував губернатор.

За його даними, один з учасників перестрілки – чинний депутат Тячівської районної ради від партії "Єдиний центр".

"Місцеве населення постійно намагається переправляти сигарети в Румунію через Тису (річку в літній період можна перейти вбрід). Ситуацію з контрабандою посилює вкрай незадовільна робота як українських, так і румунських прикордонників, які охороняють "зелений кордон" на цій ділянці. 29 серпня на апаратній нараді в облдержадміністрації попередив начальника Мукачівського прикордонного загону про відповідальність, якщо той не наведе порядок на ділянці кордону з Румунією Солотвино – Біла Церква – Луг", – додав Москаль.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення