Москва буде підтримувати курдів?

 Євроньюс

Лідер провідної турецької опозиційної партії, що представляє інтереси курдів, Селяхаттін Демірташ розкритикував Анкару за те, що турецькі сили збили російський винищувач.

За повідомленням Євроньюс, ця заява пролунала на зустрічі турецького опозиціонера з міністром закордонних справ Росії Сєрґєєм Лавровим.

Росія запровадила економічні санкції проти Туреччини після інциденту наприкінці листопада.

Відвідини курдського політика, який перебуває у Москві на запрошення російського уряду, вочевидь покликані далі роздратувати турецьке керівництво.

Сєрґєй Лавров: “Ми усвідомлюємо, що іракські та сирійські курди зі зброєю в руках дають відсіч так званій “Ісламській державі” та іншим екстремістським угрупованням. У нашій подальшій роботі у цьому багатотенденційному напрямку ми будемо зацікавлені у Вашій точці зору.”

Демократична партія народів, яку очолює Селяхаттін Демірташ, має другу за численністю фракцію у турецькому парламенті.

Аналітики кажуть, що Москва знайшла больову точку для Анкари у вигляді курдів і буде тиснути на неї далі.

“Ми відкрито критикували уряд за те, що було збито російський літак,” – сказав Демірташ на зустрічі з Лавровим.

Минулого тижня російський президент Владімір Путін заявив, що на разі не бачить передумов до залагодження напруження у взаєминах з Туреччиною.

Західна підтримка курдських військових – чутливе питання у взаєминах Туреччини з міжнародними партнерами, особливо по тому, як Анкара запровадила комендантську годину на південному заході країни і жорстко придушує курдські протести.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення