Москва може вдертися в Україну одночасно з трьох сторін: американська розвідка попередила членів НАТО

Сполучені Штати поділилися з європейськими союзниками розвідувальними даними, включаючи карти, які показують нарощування російських військ і артилерії для підготовки до швидкого, широкомасштабного прориву в Україну з кількох місць одночасно, якщо президент Володимир Путін дійсно вирішить розпочати бойові дії.

Протягом останнього тижня ці розвідувальні дані були передані деяким членам НАТО, щоб підтвердити занепокоєння США щодо можливих намірів Путіна та задля того, що Європейські партнери доклали ще більше дипломатичних зусиль, аби стримати Москву.

Як повідомляє Bloomberg, американські експерти повідомляють, що Путін може наважитися на вторгнення на початку наступного 2022 року, оскільки його війська знову збираються біля кордону з Україною.

Як повідомляє Militarytimes.com, Росія має понад 92 тисячі військовослужбовців, зібраних біля кордонів України, і готується до нападу до кінця січня або початку лютого.

Наступ, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступальними десантними ударами на сході, в Одесі та Маріуполі.

Зазначається, що американська розвідка після проведеного аналізу не виключає того, що російські війська можуть атакувати Україну одночасно з Криму, з території РФ та через Білорусь. Американці повідомляють, що приблизно 100 батальйонних тактичних груп – близько 100 000 солдатів – можуть бути розгорнуті для "операції в умовах холоду".

За словами джерел, майже половина тактичних російських груп вже зайняла свої позиції, а будь-яке вторгнення буде супроводжуватися авіаційною підтримкою.

Також відомо, що Москва призвала десятки тисяч резервістів. Їхня роль у будь-якому конфлікті полягатиме в організації безпеки території на пізнішому етапі після того, як тактичні батальйони прокладуть шлях.

Але американці не впевнені в тому, що війна неминуча. Там не виключають того, що Путін можливо ще не вирішив, що робити.

"Я не можу говорити про наміри Росії. Ми не знаємо про них напевно", – підкреслив голова Держдепу Ентоні Блінкен.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення