Москва спростувала плани щодо закриття Бібліотеки української літератури

 Новая газета

Влада Москви не збираються ліквідовувати Бібліотеку української літератури, в якій проходили обшуки в рамках кримінальної справи про екстремізм.

Про це в інтерв'ю «Російській службі новин» повідомив глава столичного департаменту культури Олександр Кибовський.

Він пояснив, що з 1 січня бібліотека перейде у відання департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків та туризму, проте це не вплине на її роботу.

«Я не знаю, звідки взялися такі апокаліптичні плани. Ця бібліотека єдина в нашій мережі, яка має такий національний аспект. Ніяких планів про те, що треба когось звільнити або скоротити, немає», — заявив Кибовський.

Він підкреслив, що бібліотека зможе придбати нові функції і продовжить грати роль культурного осередку та місця проведення дозвілля.

Раніше адвокат директора бібліотеки Наталії Шаріної Іван Павлов повідомив про можливу ліквідацію установи. Як повідомив адвокат, за ынформацыэю джерела з уряду Москви, департамент національної політики міста вже шукає місце для перерозподілу книжкових фондів бібліотеки і збирається вирішити питання подальшого працевлаштування її співробітників. Передбачається, що Бібліотека української літератури буде закрита, а на її місці створять мультимедіа-центр східнослов'янських народів.

Нагадаємо, в кінці жовтня Таганський районний суд Москви помістив під домашній арешт директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну.

28 жовтня в Бібліотеці української літератури пройшли обшуки. Повідомлялося, що там нібито зберігаються примірники газети, яка може носити «русофобський характер».

За версією слідства, в 2011-2015 роках Шаріна, яка є посадовою особою нібито поширювала серед відвідувачів книжкові видання Дмитра Корчинського, які визнані судом екстремістськими матеріалами, забороненими до використання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення