Москва знову погрожує НАТО

 Комерсант

"Заходи НАТО" щодо Росії обов'язково отримають військово-технічну відповідь. Про це заявив постійний представник РФ при Північноатлантичному альянсі Олександр Грушко в інтерв'ю «Комерсанту» напередодні саміту організації, який пройде у Варшаві 8-9 липня.

«Нам пропонують конфронтаційний порядок денний, в якому ми абсолютно не зацікавлені. У НАТО повинні розуміти, що з військової точки зору всі ці заходи будуть мати лише зворотний ефект. Тому що всім розсудливим людям (тим більше військовим) очевидно, що з нашого боку обов'язково буде військово-технічна відповідь», — зазначив Грушко.

Постпред також підкреслив, що дії НАТО у Східній Європі «однозначно погіршують ситуацію».

«По суті, мова йде про те, щоб, використовуючи військові засоби (наприклад, ротацію військовослужбовців і масштабні навчання), постаратися створити на континенті нові розділові лінії, перешкодити здійсненню проекту великої Європи та посилити залежність європейських країн від США», — заявив він.

3 липня Столтенберг повідомив, що НАТО не прагне до нової Холодної війни з Росією. 2 червня було повідомлено, що нарощування угрупування НАТО в Східній Європі переслідує виключно мирні цілі, але військова активність Росії (масштабні навчання, окупація Криму, військові дії на Донбасі) не дають можливості НАТО ніяк не реагувати

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення