Москву звинуватили в атаці на сирійську лікарню

 Reuters

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив Росію в нападі на лікарню в сирійському місті Аазаз, провінції Алеппо. Про це він заявив, виступаючи на прес-конференції в Києві, передає Reuters.

За словами Давутоглу, по лікарні було завдано ракетного удару з Каспійського моря. Джерела Guardian відзначають, що в медичний заклад потрапили сім ракет. Повідомляється про загибель 14 осіб.

Agence France-Presse пише, що прем'єр Туреччини звинуватив Росію в тому, що вона діє «як терористична організація».

Крім того, він оголосив, що не допустить захоплення міста курдськими збройними формуваннями, запевнивши, що ті зіткнуться з «суворою реакцією» при спробі зайняти Аазаз.

Глава турецького уряду також звинуватив Москву і сирійських курдів у блокуванні гуманітарного коридору в Алеппо.

Раніше 15 лютого з'явилася інформація про атаку на лікарню «Лікарів без кордонів» в провінції Ідліб, в результаті якої загинули, за непідтвердженими даними, дев'ять осіб. Сирійські активісти також звинуватили Росію в нанесенні удару.

Президент «Лікарів без кордонів» Мего Терциан сказав, що атаку влаштували «війська, вірні президенту Башару Асаду».

Місто Алеппо знаходиться під контролем повстанців, на нього ведуть наступ війська Асада при підтримці іранських збройних формувань та російської авіації. Курди займають територію біля міста Аазаз на півночі провінції і піддаються обстрілу з турецької території. Як стверджують в Анкарі, обстріли проводяться у відповідь на агресію курдів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення