Моторошний день. Десять чоловіків за півдня потонули на Арабатці

 FaceNEWS

Надзвичайно моторошним виявився недільний день на Арабатській стрілці. Вчора, 19 серпня, тут за якихось чотири години потонули десять чоловік! Причому «відкачати» вдалося тільки половину, і один з врятованих потрапив до лікарні.

Все почалося з того, що на Арабатці розпочався шторм. Він здавався не сильно потужним, тому то один, то інший відпочивальник намагалися показати свою завзятість, перевірити свої сили і покрасуватися перед жінками, змагаючись з хвилями і вітром. Розплата за самовпевненість не забарилася: під воду йшов то один, то інший невдачливий плавець. В очікуванні прибуття «швидкої допомоги» і поліції загиблих укладали рядком на пісок, а повз них спокійненько йшли в море чергові пловці, щоб через якийсь час приєднатися до ряду тіл.

Загалом, в неділю, з дванадцятої дня до четвертої години пополудні на Арабатській стрілці у зоні пляжів поруч з базою відпочинку «Таврія» і пансіонатом «Юний» безглуздо загинули п'ятеро чоловіків у віці від 34 до 65 років з Харкова, Дніпра, Кривого Рогу (двоє) і власне Генічеського району. Серед врятованих є і 22-річний херсонець, і 31-річний житель Генічеська, жителі Рівненської та Вінницької областей. На думку рятувальників, недосвідчені плавці могли потрапити у підступну пастку, підлаштовану самою природою.

"У глибоководній частині Арабатської стрілки біля села Стрілкове під час шторму часом формується сильна течія. Хвилі несуть плавців до берега, але ця течія відтягує їх назад на глибину. Здається, суша в якомусь метрі, а до неї не добратися. Щоб вирватися з пастки, необхідні сили і хороший навик плавання. А він є не у всіх - адже багато хто приїжджає на Арабатку відпочивати з великих мегаполісів, і море бачать тільки під час відпустки", - повідомив заступник начальника Генічеського відділу ДСНС Херсонщини, підполковник Павло Сірий.

"Минулого літа на Арабатці при подібних обставинах теж сталося щось подібне - в шторм потонули двоє чоловіків, які намагалися врятувати членів сім'ї, яких відносило на глибину. Близьких вони врятували, а от самі не вижили".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення