Може бути ще заразнішим: в Азії зафіксовано новий штам коронавірусу

У Південно-Східній Азії виявили штам нового коронавірусу D614G, який може виявитися набагато більш заразним, ніж SARS CoV 2. Однак достовірних підтверджень цього припущення на даний момент немає.

Про це повідомляє Bloomberg.

У Малайзії і на Філіппінах зафіксовані випадки інфікування штамом коронавірусу D614G, який раніше був помічений в інших частинах світу. У Малайзії підтверджено 45 таких випадків. Спалах почалася з чоловіка, який повернувся з Індії і порушив 14-денну самоізоляцію. Його тест на коронавірус по поверненню в Малайзію був негативним.

На Філіппінах виявили штам серед випадкових зразків COVID-19 в найбільшому місті столичного регіону. Вчені Філіппін вивчають, чи робить мутація вірус більш заразним. Є припущення, що нова мутація може прискорити поширення коронавірусу.

"Кажуть, що мутація має більш високу ймовірність передачі або заразність, але у нас все ще немає достатньо вагомих доказів, щоб сказати, що це так", - зазначила заступник міністра охорони здоров'я Філіппін Марія Розаріо Верджайр.

Крім того, D614G був виявлений у багатьох інших країнах і став переважним варіантом в Європі і США, при цьому Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що немає ніяких доказів того, що цей штам призводить до більш важкого захворювання.

Мутація також була виявлена під час недавніх спалахів в Китаї. За словами глави відділу епідеміології та біостатистики Гонконзького університету Бенджаміна Коулінга, епідеміологічні дані не свідчать про те, що мутація значно більш заразна, ніж інші штами.

Він зазначив, цей штам "може бути трохи більш заразним", але поки "немає достатніх доказів, щоб оцінити це, але немає ніяких свідоцтв того, що це набагато більш заразно".

Разом з тим, глава Міністерства охорони здоров'я Малайзії Нур Хішам Абдулла в Facebook написав, що цей штам може зробити вірус в 10 разів заразнішим, але не послався на дослідження.

Він закликав людей бути обережними і вдаватися до більш суворих заходів обережності, оскільки цей штам тепер виявлений в Малайзії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення