Можуть розхитати будь-який регіон: зроблено тривожну заяву про загрозу сепаратизму в Україні

 Апостроф

Військовий експерт Олег Жданов стверджує, що при наявності належного фінансування сепаратисти можуть розхитати будь-який український регіон.

Таку думку Жданов висловив у колонці для "Апострофа".

Експерт навів приклад передвиборчої кампанії в Росії, коли Єльцин переобирався на другий термін, і його головним конкурентом був комуніст Зюганов. Тоді у останнього були реальні шанси перемогти, рейтинг Ельцина був нижчим. Жданов нагадав, що тоді півроку всю країну закидали гаслами "Голосуй або програєш", і кількість такої реклами зашкалювала, в результаті Росія проголосувала за Єльцина.

"Якщо є мета і засоби, то можна розгойдати будь-який регіон під якісь соціальні протести, вибухи тощо. І який прапор буде над натовпом — натовпу вже буде все одно", — заявляє Жданов. Він зазначає, що якщо людей виведуть на вулицю, то гасла і прапори можуть поставити будь-які.

Експерт констатує, що настрої українців в економічному плані дуже сумні, вони незадоволені соціальною обстановкою навколо і низькими зарплатами. Жданов вважає, що якщо з'явиться вождь, натовп незадоволених може перетворитися в організовану масу. Таким чином, нагадує експерт, відбулася революцiя 1917 року, коли Ленін направив агітаторів в народ і армію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення