МВФ підрахував число українських заробітчан

 СЕГОДНЯ

До трьох мільйонів українців працюють за кордоном. Такі дані оприлюднив Міжнародний валютний фонд (МВФ) в своєму щорічному огляді.

"Значно зросла трудова міграція: за кордоном працюють близько 2-3 мільйонів українців", - йдеться в звіті Фонду.

У МВФ відзначають, що до зростання числа заробітчан привели економічні проблеми. Зростання економіки України, за даними МВФ, недостатнє для того, щоб повернути країну на докризовий рівень. У Фонді наголосили, що нашій країні як і раніше не вистачає інвестицій. Крім того, високий рівень проблемних кредитів негативно впливає на банківську систему країни.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики назвало точну кількість українських трудових мігрантів. За оцінками уряду, на постійній основі за кордоном знаходиться 3,2 мільйона громадян України. Ця цифра є постійною, але не фіксованою. У міграційному процесі беруть участь в середньому від 7 до 9 млн осіб на рік.

Як зазначав міністр соціальної політики Андрій Рева, найбільше українців працює в Польщі - близько двох мільйонів осіб. З них близько мільйона осіб працює офіційно, але лише 400 тисяч з них платять єдині соціальні внески в Польщі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення