МЗС не рекомендує українцям їхати в РФ

Тривають випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі Департаменту консульської служби МЗС України.

Зокрема, відзначається відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, їх несумісною з людською гідністю поведінки, застосування до українців неприпустимих методів фізичного та психологічного впливу, в тому числі – тортур.

Крім того, останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, в т. ч. наркотичні речовини, "підкинуті" третіми особами під час в'їзду або перебування на території РФ.

"У зв'язку з цим, з метою уникнення неправомірного позбавлення волі у подібних випадках необхідно проявляти пильність і уважність в контактах з будь-якими сторонніми особами, в т.ч. з посадовими особами РФ, уповноважених проводити митний, паспортний та всі інші види контролю", – пояснили ситуацію в МЗС.

Тому Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок в Російську Федерацію реально оцінювати існуючі ризики і існуючі загрози і ретельно зважувати необхідність у здійсненні таких подорожей.

Нагадаємо, що на українсько-російському кордоні сестра Надії Савченко Віра пробула шість годин. Протягом цього часу її намагалися вмовити вийти з машини і проїхати в поліцію для допиту. Через годину після приїзду консулів їй повернули паспорт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення