МЗС РФ лякає росіян рософобією у Черногорії

Після зірваної в 2016 році спроби державного перевороту в країні, в яку готували серби під керівництвом агентів ФСБ, чорногорці з підозрою стали ставитися до росіян, а ті ніяк в толк не візьмуть: «За що?»

У Чорногорії складається несприятлива для росіян обстановка, можливі провокації відносно громадян РФ, заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомило РИА "Новости".

"У Чорногорії складається явно несприятлива для росіян ситуація. На тлі спровокованого Подгорицею різкого спаду двосторонніх відносин, очікуваного в найближчий час оформлення членства Чорногорії в НАТО, ініціативного рішення чорногорської влади про повномасштабне приєднання до санкцій Євросоюзу проти Росії, відзначаємо там сплеск антиросійської істерії", — заявила вона.

"Фіксуємо зростання негативного ставлення до російського бізнесу і нашим співвітчизникам, нагнітання ворожих до Росії і її громадян настроїв у суспільстві з подачі правлячої коаліції. Не виключаємо можливих провокацій, затримання за сумнівними мотивами, спроби видачі громадян Росії третім країнам, передусім США", — зазначила вона.

Захарова додала, що насадження русофобії — цілком на совісті політичних діячів країни Чорногорії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення