МЗС Росії здивувало цинічною заявою щодо отруєння доньки Скрипаля

 Канал 24

Російське міністерство закордонних справ заявило, що не виключає сценарію отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля, за яким стоїть безпосередньо британська влада.

Таку заяву зробив директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Володимир Єрмаков під час брифінгу для іноземних послів

"Тут елементарна логіка підказує тільки два можливих варіанти: британська влада або не здатна забезпечити захист від такого роду подій, наприклад, теракту на своїй території. Або вони самі безпосередньо або побічно, я нікого ні в чому не звинувачую, зрежисували напад на російську громадянку (Юлію Скрипаль, – "24"). Третього просто не дано", – переконаний він.

В МЗС Росії також додали, що здивовані відсутністю консульського допуску до Юлії Скрипаль.

У нас викликає щонайменше великий подив, що британська влада в порушення елементарних цивілізованих норм міждержавного спілкування не пропонують російській стороні навіть консульського доступу до російської громадянки, яка явно потрапила в біду,

– додав він.

Хто такий Сергій Скрипаль? Це екс-розвідник ГРУ Росії, де в 2006 році його засудили за звинуваченням у шпигунстві на користь Великобританії. У 2010 році Скрипаля звільнили і вислали на Захід в рамках обміну звинуваченими в шпигунстві. У 2012 році у Великобританії померла його дружина, а у 2017-му – під час відвідування Росії загадково помер і його 44-річний син.

4 березня 2018 року у британському місті Солсбері військового розвідника Сергія Скрипаля і його 33-річну доньку Юлію отруїли. У Британії вважають, що Скрипаль міг бути отруєним розробленою Росією речовиною. МЗС Британії теж вважає, що наказ отруїти колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля віддав Путін.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення